جراحی بیماری‌های مادرزادی از قبیل ناهنجاری‌های کلیـه، هایپوسپاد و بیضه نزول نکرده

بسیاری از ناهنجاری‌های مادرزادی کلیه را می‌توان قبل از تولد و از طرق آزمایش‌های معمول پیش از تولد تشخیص داده و با دارو یا انجام عمل‌های جراحی در زمان کودکی درمان نمود. برخی دیگر از مشکلات با علائمی نظیری عفونت‌های مجاری ادرار، اختلالات رشد یا فشار خون بالا ممکن است در آینده خود را نشان دهند.

در برخی موارد، این مشکلات را می‌توان با رعایت رژیم‌های غذایی مناسب و تغییر در سبک زندگی مدیریت نمود اما در صورتی که مشکلات شدید باشند باید بیمار تحت عمل‌های جراحی قرار بگیرد.

کلیه‌ها که بخشی از دستگاه ادرار هستند با حالب‌ها، مثانه و مجرای ادراری مواد زائد را از طریق ادرار از بدن دفع می‌کنند. ادرار از کلیه‌ها به سمت لوله‌های باریکی به نام حالب (هر کلیه یک لوله حالب دارد) جریان می‌یابد و پس از گذشتن از حالب‌ها، ادرار در مثانه جمع می‌شود. ناهنجاری‌های مادرزادی کلیوی و مجاری ادراری باعث ابتلا به بیماری‌های مختلف کلیه می‌شوند.

ناهنجاری‌های مادرزادی کلیه نوعی بیماری هستند که از زمان تولد وجود دارند. این ناهنجاری‌ها ممکن است ارثی باشند زیرا در برخی موارد و نه همیشه افراد به دلیل سوابق ارثی برخی بیماری‌ها در خانواده مستعد مبتلا به این بیماری‌ها هستند. از آنجا که این نوع بیماری‌ها از زمان تولد همراه فرد هستند، کودکان و نوزادان به شدت در این زمینه آسیب‌پذیر هستند. اگر علائم این بیماری‌ها تحت درمان قرار نگیرند، بیماری تا بزرگسالی پیشرفت کرده و باعث ابتلا به نارسایی‌ مزمن کلیه می‌شود.